Timut celý korenie Nepál

Kód: 567/12G 567/25G Zvoľte variant
€2,70 / ks €4,90 / ks od €2,70 / ks
Vypredané Vypredané Zvoľte variant
Balenie
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

Korenie s omamnou vôňou divokej Nepálskej prírody a nádychom citrusového ovocia? Áno Timut! Toto korenie sa zaraduje medzi vzácne korenia. Pochádza z Nepálu. Pri požití spôsobuje v ústach mierne

Detailné informácie

Doprava ZDARMA už od 55€
Doprava ZDARMA už od 55€
Pri objednávke nad 55€ vám ju pošleme na výdajné miesto PACKETA na Slovensko úplne ZADARMO

Podrobný popis

Timut celý korenie Nepál

Korenie Timut 

Timut celý korenie Nepál
Nepál Krajina pôvodu
Timut celý korenie Nepál
Jún 2023 ZBER
Timut celý korenie Nepál
12-25g vrecúško Opakovane uzatvárateľné   
Timut celý korenie Nepál
Ručne balené
Timut celý korenie Nepál
100% Prírodné Bez ožarovanie a chemických prísad

Korenie s omamnou vôňou divokej Nepálskej prírody a nádychom citrusového ovocia? Áno Timut! Korenie Timut je známe tiež ako "nepálsky grapefruitový sečuán", je vzácne korenie, ktoré sa pestuje v odľahlých horských oblastiach Nepálu. Toto jedinečné korenie, ktoré sa získava z divo rastúcej rastliny rodiny Zanthoxylum, je hlboko zakorenené v nepálskej kultúre a histórii. Pochádza z oblastí, kde čerstvý horský vzduch a bohatá pôda dodávajú Timutu jeho charakteristickú citrusovú arómu. Už stáročia je cenené miestnymi obyvateľmi nielen pre jeho chuťové vlastnosti, ale aj pre jeho údajné liečivé účinky. Prvé zmienky o používaní korenia Timut v Nepále siahajú až do obdobia pred modernou érou, čím sa toto korenie stáva súčasťou bohatej historie a dedičstva regiónu.

Timut celý korenie Nepál
Timut celý korenie Nepál

Korenie Timut je výnimočné svojou výraznou citrusovou arómou, ktorá pripomína kombináciu grapefruitu a pomaranča s jemnými náznakmi čierneho čaju. Jeho chuť je  jedinečne svieža s pikantným záverom, čo mu dáva schopnosť oživiť a doplniť širokú škálu pokrmov. Zaujímavou vlastnosťou korenia Timut je aj jeho schopnosť spôsobiť mierne brnenie na jazyku, vďaka prítomnosti látky zvanej sanshool, ktorá interaguje s nervovými receptormi a umocňuje chuťový zážitok. Tento efekt brnenia robí z Timutu obľúbenú ingredienciu v experimentálnej gastronómii, kde sa hľadajú nové chuťové kombinácie.

Korenie sa najčastejšie používa na dochucovanie mäsitých jedál, ako sú kuracie a hovädzie pokrmy, kde jeho citrusový podtón dokonale harmonizuje s bohatými chutiami. Okrem mäsa sa Timut skvele hodí aj k morským plodom, zeleninovým curry alebo dokonca k ovocným dezertom, kde jeho svieža aróma môže plnohodnotne vyniknúť. V nepálskej kuchyni sa často využíva aj na prípravu tradičných pikantných omáčok a marinád, kde pridáva jedlám nezameniteľný charakter.

Timut sa stane vašou tajnou ingredienciou, ktorá určite okúzli vašich hostí a je len na vás či im ju prezradíte.

Dodatočné parametre

Kategória: KORENIE
Krajina pôvodu: Nepál
Čistá hmotnosť: 25g
Balenie: Čierne uzatvárateľné vrecúško
Latinský názov: Zanthoxylum armatum

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: