Veľká noc
Veľká noc s vôňou domova – a štipkou odvahy objavovať
Veľká noc je o vôňach, ktoré poznáme od detstva – o šunke, plnke, koláčoch a sviatočnej nálade v kuchyni. Ale čo keby sme do týchto tradičných receptov pridali novú iskru? Klinčeky zo Srí Lanky do šunky, údenú soľ z Dánska na vajíčka, tonku a pravú vanilku do veľkonočných koláčov, citrusový maqaw do perníka...
Nie je to výstrelok – je to prirodzené pokračovanie toho, čo robili naše staré mamy: varili s tým, čo mali, a nikdy sa nebáli skúsiť niečo nové, ak to voňalo dobre. Keby mali tonku, cejlónsku škoricu či vanilku z Madagaskaru, určite by s nimi vyčarovali zázraky.
Pozrite si náš sviatočný výber korenín a nechajte sa inšpirovať. Pripravili sme aj blog plný vôní, spomienok a tipov, vďaka ktorým bude táto Veľká noc chutiť tak, ako ju milujete – no s novým šmrncom.
👉 Prečítať celý článok: Tradícia v srdci, nové chute na tanieri – Veľká noc s YOGYm
Prejsť na blog

Lahodné spojenie surového trstinového cukru s pravou vanilkou Bourbon z Madagaskaru, dokonalá a čistá chuť spojením iba dvoch ingrediencii vytvára SKUTOČNÝ VANILKOVÝ CUKOR. Náš...

Na severe vedia, že dym nemusí byť ostrý, aby zanechal dojem. Čerešňové drevo horí pomaly, mäkko, so sladkastým záverom. Jeho vôňa je jemnejšia než buk alebo dub, a práve preto...